Η Χιλιαδού από ψηλά

Καλωσορίσατε στη Χιλιαδού...

To νησί της Εύβοιας, ένα απο το πιό πράσινα και πιό φιλόξενα νησιά της Μεσογείου.Το νησί προσφέρει σε κάθε επισκέπτη ασύγκριτες εμπειρίες και μαγευτικές στιγμές! Θα απολαύσετε τον ήλιο και την θάλασσα με τα πιο καθαρά νερά.

"Η εποχή της αθωότητας έχει περάσει ανεπιστρεπτί για την όμορφη Παραλία της Χιλιαδούς. Κάποτε δεν έφτανε ούτε δρόμος, σήμερα όμως ξενοδοχεία ταβέρνες και εξοχικές κατοικίες εκτείνονται κατά μήκος της παραλίας και της ρεματιάς, αυτοκίνητα παρατάσσονται σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων και ο κόσμος που καταφτάνει, από την Αθήνα, την Χαλκίδα και άλλα μέρη της Ελλάδας δημιουργεί το αδιαχώρητο. (από το περιοδικό Ανακαλύψτε την Ελλάδα)"


Η ονομασία Χιλιαδού προέρχεται από το ομώνυμο εκκλησάκι (Παναγία της Χιλιαδούς) που βρίσκεται κοντά στην παραλία. Πρόκειται για βυζαντινό σταυρεπίστεγο ναό. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η Παναγία της Χιλιαδούς ήταν η χιλιοστή εκκλησία που έκτισε η Αυτοκράτειρα Θεοδώρα.
Η Χιλιαδού ήταν ορμητήριο πειρατών. Αρκετοί μάλιστα από τους κάτοικους της γύρω περιοχής ισχυρίζονται πως οι πρόγονοί τους ήταν πειρατές.
Η Χιλιαδού βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια, στην πλευρά που βλέπει προς το Αιγαίο. Έχει βόρειο προσανατολισμό, οπότε συχνά είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα κύματα πλημμυρίζουν την παραλία και αρκετές φορές φτάνουν ως το δρόμο που προσεγγίζει την παραλία και τα λίγα σπίτια του διπλανού οικισμού.
Η Χιλιαδού είναι μια «απλωτή» παραλία με άμμο και βότσαλα κάθε μεγέθους που συνδέεται με τους πρόποδες του βουνού Δίρφη. Διάφορα βράχια είναι σπαρμένα μέσα και έξω από τη θάλασσα, χωρίζοντας την ακτή σε μικρότερες παραλίες. Περιφερειακά της παραλίας η βλάστηση είναι πυκνή: πλατάνια, καστανιές και φτέρες περιτριγυρίζουν ένα μικρό ποτάμι το οποίο καταλήγει στη θάλασσα.
Σε ένα κομμάτι της παραλίας είναι καθιερωμένο να κάνουν το μπάνιο τους γυμνιστές (πρόκειται για το βόρειο άκρο της παραλίας). Στα βράχια γύρω από την παραλία της Χιλιαδούς συχνά εξασκούν τις ικανότητες τους αθλητές της αναρρίχησης.

Πηγή: Βικιπαίδεια η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η παραλία Χιλιαδούς απέχει από την Χαλκίδα 56 χιλιόμετρα, διανύοντας μια καταπράσινη διαδρομή.

Η διαδρομή είναι η ακόλουθη:
Χαλκίδα- Νέα Αρτάκη – Βατώντα – Καθενοί – Στενή – Στρόπωνες – Λάμαρη – Παραλία Χιλιαδούς

Στην Ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το που θα βρείτε καλό φαγητό, σημεία διαμονής, αλλά ακόμα και πληροφορίες για την παραλία γυμνιστών.

Πατήστε εδώ και δείτε την διαδρομή από την Νέα Αρτάκη ώς την Παραλία Χιλιαδούς

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Ο ιστότοπος θα είναι σύντομα κοντά σας με περισσότερες πληροφορίες...

Gallery
Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Παναγία Χιλιαδού (εκκλησία)

Παναγία Χιλιαδού (εκκλησία)

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Όρος Δίρφης

Όρος Δίρφης

Περιοχή Παραλίας Χιλιαδού

Περιοχή Παραλίας Χιλιαδού

Η Χιλιαδού από ψηλά

Η Χιλιαδού από ψηλά

Διαδρομή Χαλκίδα - Χιλιαδού

Διαδρομή Χαλκίδα - Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού

Χιλιαδού